Recenze - On

Název: On
Originální název: Him
Autor: Carey Heywood
Rok vydání: Carey Heywood
Rok vydání originálu: 2013
Vazba: vázaná
Počet stran: 232
Nakladatelství: Galatea
Série: Him
Díl v sérii: 1
Goodreads: 3.76 (6 202 hodnocení)









Posledních sedm let se snažila na svou první lásku zapomenout. A setkání po letech může vyvolat bolestné vzpomínky na jednu osudovou noc... 

Sarah Millerová nenavštívila svůj domov v rodné Atlantě už dlouhých sedm let. Nic na světě by ji nepřimělo vrátit se zpátky domů, kdyby nebylo svatby jejího milovaného staršího bratra. Mísí se v ní pocit štěstí, že znovu uvidí svou rodinu, ale zároveň i obava, aby se nesetkala s NÍM. Nikdo z její rodiny netuší, proč se tehdy bez rozloučení odstěhovala tak daleko a co ji k tomu vedlo... Ví to jen ON....
On, jehož od první chvíle celým svým srdcem milovala.
On, s nímž srovnává všechny ostatní muže a jemuž nemůže nikdo konkurovat.
On, kdo jí dal pocit, že nic není nemožné.
On, o němž si myslela, že pro něj není dost dobrá.
On, na něhož se posledních sedm let usilovně snažila zapomenout.
Jediné, co musí udělat, je vrátit se na týden domů a hlavně se s NÍM nesetkat......






Carey Heywood žije v Richmondu ve Virginii (USA) se svým manželem, třemi dětmi a pejskem Yokiem. Pracuje ve světě financí a ve svém volném čase pečuje o svou rodinu a přátele. Po nocích se ovšem noří do svého imaginárního světa svých literárních postav a přitom si pravděpodobně pochutnává na gumových bonbónech, která má ráda.







Sara Millerová se již sedm let neukázala ve svém rodném městě. K tomu ji vedl jediný důvod. Nebo snad jediný člověk? Will Price byl muž, kterému dala své srdce. Svou lásku. Milovala ho silnou a skutečnou láskou. Její srdce bylo bohužel zlomeno. Na své city musela zapomenout a opustit jej nebylo snadné. 
Nikdy nepřemýšlela o tom, že by se snad mohla vrátit zpět. Názor ale změnila. Svatba jejího staršího bratra je důležitá. Nemá jinou možnost a opět se vrací do města, kde to všechno začalo.

Zavírám dveře od lednice, na okamžik se zarazím s krabicí džusu v ruce a
pohlédnu na svatební oznámení mého bratra. Je přichycené magnetkou
z místní pizzerie a pokaždé spolehlivě přitáhne mou pozornost. Už jsem se na něj dívala aspoň stokrát. Asi bych se už konečně měla začít balit.
Připravit 
se na cestu je pro mě obvykle úplná hračka, ať už se chystám kamkoliv.
Tentokrát 
je to však jiné, pojedu totiž domů. Když mi Brian před rokem napsal, že se bude ženit a ať si zapíšu do kalendáře termín svatby, zavolala jsem mu a snažila se ho přesvědčit o výhodách svatebního obřadu v nějaké exotické
destinaci, třeba na Arubě či jiném tropickém ostrově. Marně. Christina, jeho
snoubenka a moje budoucí švagrová, se za každou cenu chtěla vdávat v Decaturu,
našem rodném městě. Toužila po romantické svatbě v tamějším malebném
bílém kostelíku, obklopená rodinou a přáteli. Brr, hrozná představa.

On je dvoudílná série, která si získala již řadu fanoušků. Nejen pohledná obálka, ale také anotace naláká čtenáře na skvělý děj a čtivý čtenářský zážitek. Již na první pohled je znát, že se jedná o knihu romantickou, která vypráví příběh Sary, dívky, která se po letech vrací na místo, na které se již nikdy nechtěla vrátit. 

Celý příběh je vyprávěn z pohledu Sary. V kapitolách se střídá současnost a minulost. Čtenáři jsou tedy seznámeni se všemi životními událostmi Sary a Willa. Žádné podstatné informace jim neuniknou. Důvod, proč Sara opustila Willa se dostává na povrch. Při odhalení je velice překvapivý, ale zároveň smutný.


On je čtivý román pro ženy. Ačkoliv autorka není u nás příliš známá, tak v New York Times je nejprodávanější autorkou. Její příběh je o mladé lásce, který je nereálný, ale velice krásný. Čtenářky jakéhokoliv věku by měly tuto knihu ocenit, jelikož pohladí po duši a láska zde číší v srdci hlavní hrdinky velice. Kapesníček po boku se bude během četby rozhodně hodit, jelikož slzička neukápne jen jednomu čtenáři.
Tuto knihu rozhodně doporučuji všem romantickým dušičkám. 

Knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti.


Moc děkuji nakladatelství Galatea za poskytnutí recenzního výtisku.
 Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Tak me kniha trosku zklamala, dala jsem pouze tri, jsem ale zvedava na pokracovani.
    <a href="http://charmedky-knizni-regal.blogspot.cz>Knižní regál</a>

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám tuhle recenzi rozepsanou a za boha se k té knize nemůžu vyjádřit. :D Doufám, že to pak v konečné recenzi na blogu nebude moc vidět. :D
    Já na to nemám zas tak kladný názor, nějaké chyby tam najdu, ale ano, je to příjemná četba. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Romantika? Já žila v domnění, že je to nějaký erotický román, soudě podle obálky :) Ale dlouho mi slzička u knihy neukápla, pokud ji zahlédnu v knihovně, tak ji možná zkusím.

    OdpovědětVymazat
  4. Kniha má úžasnou obálku, mě se dost líbí, i když je pravda, že se k romantickému námětu nehodí, ale co už :D Knihu jsem ještě nečetla, ale pokusím se to co nejdřív napravit. Hezká recenze :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pekná recenzia....Knihu mám vo wishliste a rada by som si ju už konečne tento mesiac kupila a som veľmi zvedavá ake dojmy budem mať z knihy pretože ja romanticke knihy milujem a už keď som si prečitala anotaciu na tuto knihu povedala som si že tuto knihu jednoducho musím mať :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno