Recenze - Pohřešovaní

Název: Pohřešovaní
Originální název: The Disappeared
Autor: M. R. Hall
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2009
Vazba: vázaná
Počet stran: 416
Nakladatelství: Galatea
Série: Jenny Cooperová
Díl v sérii: 2
Goodreads: 3.53 (311 hodnocení)









Druhá kniha série Jenny Cooperová Dva mladí britští studenti zmizí beze stopy. Co všechno může odhalit vyšetřování a co všechno vyjde na povrch při hledání pravdy? Nazim Jamal a Rafi Hassan, dva mladí britští studenti, zmizí beze stopy. Jejich rodiče se od policie dozví, že byli sledováni a že pravděpodobně odjeli ze země, aby prosazovali své nové nebezpečné ideály. O sedm let později je Nazimova matka, sklíčená zármutkem, stále na pochybách. Nedokáže pochopit, proč policie přestala vyšetřovat podezřelé okolnosti obklopující zmizení obou mladíků, a nerozumí ani záhadné angažovanosti zpravodajských služeb. Při hledání pravdy už snad využila každou cestičku, která by ji k ní dovedla. Její poslední naděje je Jenny Cooperová.... Jenny si konečně upevnila pozici koronerky v Severn Valley. Když zahájí vyšetřování Nazimova zmizení, znovu se utkává s duchy své minulosti: korupcí a spiknutím. Natuší, že odhalováním pravdy mohou vyplynout na povrch její vlastní, hluboko pohřbená tajemství...




Bývalý londýnský právník a scénárista BBC napsal scénář k detektivnímu příběhu, který ale nespadal do kategorie "mladí a optimističtí," tudíž námět přetvořil v knihu, která se hned po vydání dostala do užší nominace na prestižní ocenění.
Nyní žije s rodinou na britském venkově, píše další knihy v sérii s koronerkou Jenny Cooperovou a věnuje se ochraně přírody.








Jenny Cooperovou čeká nejedno vyšetřování. Neidentifikovaná žena v márnici a scházející patolog nejsou její jediné starosti. Za Jenny přichází paní Jamalová s případem starým sedm let. Její syn Nazim a jeho kamarád Rafi zmizeli a není po nich ani stopa. Oba jsou prohlášeni za mrtvé.
Na řadu se dostává Jenny, kterou čeká ohledně tohoto případu mnoho vyšetřování a nejasností. Podaří se Jenny vyřešit případ, který byl sedm let opomíjen?

Jenny si už zvykla na hluk a nepořádek, který byl nedílnou součástí soužití
s šestnáctiletým klukem pod jednou střechou, a vždy, když Ross trávil víkend
u svého otce v Bristolu, ho určitým způsobem postrádala. Mohla sice zavolat
Stevovi, nesnesitelně nezávislému volnomyšlenkáři, kterého ona sama
nazývala svým „příležitostným přítelem“, ale on se jí už téměř čtrnáct dnů
neozval, i když i on byl už donucen pořídit si telefon. 

Pohřešovaní jsou druhým dílem série Koroner. Tato série láká čtenáře svou napínavostí, akčností a čtivostí. Hlavní hrdinové knihy jsou velice sympatičtí a čtenář si je v prvním okamžiku oblíbí. 


Co se týče hlavních a vedlejších postav, tak to jsou velice milí a přátelští lidé.
Jenny trápí osobní život. Zdravotně na tom není nejlépe. Proto mi ji nejednou bylo líto. 
Dále zde vystupuje Jennina asistentka, svědci z případu, doktorka Levinová, paní Jamalová a mnoho dalších postav.
M. R. Hall je autor, který si svými detektivními případy získal spoustu čtenářů. Svou originalitou, precizností a čtivostí vtáhne čtenáře do děje již na prvních stránkách. Poskytne mu příjemný a zábavný čtenářský zážitek. 
Nejednou bude čtenář tápat nad rozuzlením nejasných věcí. To je pro čtenáře zábava, jelikož se během četby nebude nudit. 

„Jejího syna prohlásili za mrtvého,“ řekla Jenny. „Má právo na vyšetřování, i
když v omezeném rozsahu. Sama dost pochybuji o tom, že to bude k něčemu
dobré.“

Knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti.


Moc děkuji nakladatelství Galatea za poskytnutí recenzního výtisku.
 Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno