Recenze - Bílá jako sníh

Název: Bílá jako sníh
Originální název: Valkea kuin lumi
Autor: Salla Simukková
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2013
Vazba: vázaná
Počet stran: 196
Nakladatelství: Egmont
Série: Lumikki Anderson
Díl v sérii: 2
Goodreads: 3.20 (566 hodnocení)










Bílá jako sníh je druhý díl úspěšné trilogie o svéhlavé mladé dívce Lumikki Anderssonové. Hrdinka se tentokrát vydává do horké letní Prahy, aby si po dramatických událostech odpočinula a mohla být chvíli sama. Poklidný začátek příjemného výletu však vezme za své, když Lumikki kontaktuje velmi zvláštní dívka, která tvrdí, že je její sestrou. Lumikki při pátrání po rodinném tajemství odhalí nevybíravé praktiky jedné mediální společnosti a dostane se k tajemné sektě, která se ukáže jako neobyčejně nebezpečná. Lumikki hrozí smrt. A nejen jí. Aby Lumikki dokázala zvrátit tragédii, je i tentokrát nucena přehodnotit své zásady a především najít odpověď na zásadní otázku, komu se dá věřit a komu ne.





Salla Simukka je finský spisovatel a překladatel, který žije v Tampere. Studovala Nordic filologii, finský jazyk, obecnou literaturu, tvůrčí psaní a ženských studií na univerzitě v Turku Kromě knih, Simukka píše recenze knih do novin Helsinkin Sanomat a Hämeen Sanomat. 










Pokračování příběhu, v němž hraje hlavní roli hrdinka Lumikka, nás zavádí do České republiky. Konkrétně do našeho hlavního města, Prahy. Lumikka zde obdivuje krásy naší kultury a je nadšená z tohoto místa. 
Za týden se bude muset vrátit do Finska. Proto si chce užít poslední momenty v klidu a pohodě. Bohužel do cesty ji přichází dívka, která tvrdí, že je její sestra. Pro Lumikku je to velký šok. Je možné, že by před ní rodina tajila celý život vlastní sestru?

V průběhu děje jde hlavní hrdince a spoustě dalším lidem nejednou o život. Kniha je plná napětí, akce zvratů a dokonce i tajemných chvílí, kdy se Lumikka modlila o svůj život. 
Lumikku trápí vzpomínky z dětství a její život je zpestřen mnoha situacemi, které nelze snadno vyřešit. 
Druhý díl série opět nezklamal. Prostředí Prahy, je pro nás Čechy neobvyklé. Málokdy se stává, aby zahraniční autorka vsadila děj do našeho hlavního města. Tato drobnost mě ale velice potěšila. Myslím, že potěší každého čtenáře, který do Prahy někdy zavítal, jelikož je to obdivuhodné, historické město. 

Bílá jako sníh má velice krásnou obálku. Dle mého názoru je pohlednější než u předchozího dílu. Egmont vydává krásné obálky, na které čtenář kouká s radostí.
Nejen vzhledově, ale i obsahově je kniha velice povedená. Ačkoliv je útlá, tak ve čtenáři zanechá mnoho pocitů, provádí jej dobrodružstvím Lumikky a zavádí nás do krásného prostředí. Pokud jste četli první díl, do druhého se zajisté začtete. Kniha je příjemná do jakéhokoliv počasí a zkrátí čtenáři dlouhou chvíli. 

Knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti.


Moc děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum za poskytnutí recenzního výtisku.
 Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno