Recenze - Ducháčkovic rodina – aneb Strašidla mezi námi

Název: Ducháčkovic rodina – aneb Strašidla mezi námi
Originální název: Ducháčkovic rodina – aneb Strašidla mezi námi
Autor: Sandra Vebrová
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2014
Vazba: vázaná
Počet stran: 200
Nakladatelství: Fragment
Série: -
Díl v sérii: -
Goodreads: -








Seznamte se s Ducháčkovými!
Tatínek Mlživoj, maminka Blanka a jejich tři neposední potomci, jsou milá strašidla, kterých se rozhodně nemusíte bát. Lidí se sice trošku straní, ale když na to přijde, rádi jim v lecčem pomohou. Nezbedové Simon, Olivie a Bubi jsou samá lumpárna a skopičina, takže o dobrodružství a zábavu nebude nouze.
Jaké to bylo, když na Simona přišla duší puberta a začal řádit jako utržený ze řetězu?
Jak to dopadlo, když si sourozenci Ducháčkovi vzali do parády strašidelný zámek, který sliboval děsivé zážitky, ale byl spíš k smíchu, a nikdo do něj nechodil?
Co to udělá s televizí, když se na anténě začne houpat rozpustilý duch?
Nechte se pozvat do tajemného světa duchů, nuda tam rozhodně nebude!



Ducháčkovic rodina je kniha plná příběhů o rodině Ducháčkových. Nejen malé děti podlehnou čtivému ději, který je doplněn krásnými ilustracemi. I dospělí podlehnou kouzlu Ducháčkovic rodiny, která je plná veselých příslušníků a není s nimi nikdy nuda.
Paní ducháčková s manželem mají tři neposedné děti, které rády dělají všemožné lumpárny, ale ze všeho na světě mají rádi právě je.

Po dvou dnech Adalbertovy přítomnosti se Ducháčkům poněkud ztenčily zásoby ve spíži, byl rozbit a rozebrán přístroj na domácí jinovatku a jednou se po nezdařeném pokusu linul po celém domě zápach zkaženého sýra. Vzhledem k Adalbertově pověsti to Ducháčkovi považovali za
velmi klidný průběh návštěvy.

Bubi se od strýce držel dál a nenápadně přenášel dobroty ze spíže do svého pokoje. Simon jednou omylem při duší hře „Hop kop lop“ vstřelil míč přímo do strýcova okna a od té doby byl u strýce na černé listině. Jen Olívii Adalbertova provizorní laboratoř vyloženě zajímala. Občas nenápadně nakoukla dovnitř a užasle sledovala různé barvy kapalin v bandaskách, mlžný mikroskop a spoustu tabulek se vzorci, šipkami a čísly. Dokonce si od strýce půjčila knihu tajných lektvarů, poté co ho opakovaně ubezpečila, že ji nikde neztratí, nezapatlá ani nepohodí.


Kniha je vhodná pro děti jakéhokoliv věku. Čtení před spaním je příjemné odreagování jak maminky, tak i malého dítka, jelikož děti se vždycky báli duchů, ale ducháčkovic rodina je důkazem, že ne všichni duchové jsou zlí a strašidelní. Spoustu zábavy přinese čtenářům tato krásně zpracovaná kniha a nejen jednomu čitateli vykouzlí úsměv na tváři. 





Knihu hodnotím pěti hvězdičkami z pěti. 



Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno