Recenze - Nože v kuchyni

Název: Nože v kuchyni
Originální název: -
Autor: Slanina Ondřej
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2014
Vazba: brožovaná
Počet stran: 224
Nakladatelství: Fragment
Série: -
Díl v sérii: -
Goodreads: -








Obdivujete profesionály v kuchařských show a to, jak skvěle umí zacházet s nožem? Není to tak složité, jak to na první pohled vypadá. S touto knihou se i z vás stane přeborník v krájení!

• jak filetovat a vykosťovat různé druhy masa a ryb
• jak rychle, úhledně a správně krájet 
• jak loupat a zdobit ovoce a zeleninu
• druhy nožů a na co je používat
• jak o nože správně pečovat


Všechny postupy jsou nafoceny a přehledně popsány krok za krokem.





Ondřej Slanina je profesionální kuchař, který je členem Pražského kulinářského týmu, s nímž mimo jiné získal například bronzovou medaili na kuchařské olympiádě v Erfurthu. Je známý hlavně jako kuchař v pořadu Kluci v akci.



Kniha Jak krájet, filetovat a vykosťovat obsahuje spoustu zajímavých rad, které poradí těm, kteří rádi tráví čas v kuchyni. Obsahuje základní dovednosti a používání nožů. 
Základní dovednosti naučí kuchaře správné způsoby krájení, anatomii nožů, druhy čepelí u kuchyňských nožů, druhy střenek u kuchyňských nožů.
Kniha je také obohacena o historii nožířství. První řezné nástroje byly například vyrobeny z kamene, slonoviny, rohoviny a kamenů. Výroba nožů na Západě se objevila v malých pecích vedle výroby zbraní. Naopak výroba nožů na Dálném východě obsahuje legendární nože. A existují pouze dva tipy.

Jak si vybrat nůž není také jednoduchá otázka. Levné nože se nevyplatí. Naopak je lepší investovat do dražších nožů. Víte že je 21 druhů nožů? Každý je určen na něco jiného. Například na těsto, ústřice, zeleninu..Najdeme tu ostré řezné nástroje mezi které patří například nůžky. Nebo řezné příslušenství, kde je potřeba sada vykrajovátek. Nástroje na zdobení jsou také důležité.Bezpečné zacházení, ukládání nožů, péče o nože, všechny tyto informace se budou hodit.  

Druhá část knihy obsahuje používání nožů. Je zde spoustu informací o krájení zeleniny, cibulové zelenině, kořenové zelenině, listové zelenině, košťálové zelenině, dýních, luskové zelenině, plodové zelenině, bylinek, koření. Vybere si snad každý. Krájení ryb a mušlí přijde také někdy vhod. 
Všechny informace o úpravě všech druhů ryb obsahuje tato krásná, ilustrovaná kniha, která by potěšila každého, kdo se rád věnuje vaření. Maso a ovoce krájí dokonce i laik, který je v kuchyni poprvé. Jak správně maso nakrájet nalezne také v této knize. Maličkost knihy umožňuje jednoduché skladování. Obsah je bohatý a rozhodně využitelný. Knihu lze jedině doporučit. 


Knihu hodnotím pěti hvězdičkami z pěti. 


Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
  Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. přemýšlím, nakolik je nutné při výběru kupovat knihu a nakolik stačí návody a fóra na internetu? Poradit umí i sami prodejci, přece.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno