Recenze - S hlavou v oblacích (pejru)

Název: S hlavou v oblacích (pejru)
Originální název: S hlavou v oblacích (pejru)
Autor: Kateřina Petrusová
Rok vydání: 2013
Rok vydání originálu: 2013
Vazba: vázaná
Počet stran: 120
Nakladatelství: Fragment
Série: -
Díl v sérii: -
Goodreads: 4.16 (141 hodnocení)









Stačí okamžik a váš život může být vzhůru nohama! Něco o tom ví i Markéta, kreativní ředitelka malé reklamní agentury, které víkend v jižních Čechách změní život. Kam se poděla profesionálka z města, která to má v hlavě srovnané? Pár sebevíc příjemných chvil na vesnici po boku typického "vidláka" přece nemůže změnit celý pohled na svět! Nebo snad ano?




Kateřina Petrusová se narodila 23. března 1982 v Pardubicích. Své první dvě povídky napsala ve čtrnácti letech. Další přišly o tři roky později, kdy se zúčastnila literárních soutěží. Hned potom šlo psaní opět k ledu,. dokud nenarazila na plno stějně nadšených pisatelek. Tentokrát už toho nenechala a vyklubala se z toho její knižní prvotina s názvem Nebezpečná láska.
V současné době žije v Pardubicích se svým manželem a dvěma.


Markéta opouští Prahu a vyráží do jižních Čech, kde má navštívit svou kamarádku. Během cestování se jí do cesty připlete kůň. Na koni se vydává hledat pomoc. Kůň ji zaveze do vesnice. Ve vesnici potkává Pavla. Ke kamarádce již nedorazí, ale její život se změní. Z dámské jízdy se stává nezapomenutelný víkend. 

Kateřina Petrusová své čtenáře opět nezklamala. Ačkoliv je kniha krátká, tak má co nabídnout. Romantika vás během čtení nemine. Čtivý a oddechový děj, občas vtipný čtenáře na chvíli odvede pryč od všech starostí a trápení. Nebezpečná láska je jednohubka, kterou lze přečíst za jedno odpoledne.

Ačkoliv nemám knize co vytknout, tak její útlost zabraňuje čtenáři poznat lépe hlavní hrdiny. Přeci jen 120 stránek nám o nich nic neřekne. Děj je předvídatelný a proto příliš nepřekvapí. K Bavettovým tuto knihu nelze přirovnat. Děj se odehrává na venkově v Čechách.

Kniha zaujme jak dějem, tak obálkou, která je velice jednoduchá, ale pěkná. Ten, kdo knihy od Kateřiny Petrusové stále nečetl dělá chybu. Každý správný čtenář by měl mít její knihy v knihovničce, jelikož až si je přečte, tak se k nim jednou rád vrátí.

Knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti.


Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
  Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno