Recenze - Ulice vaří s vámi ... už 10 let

Název: Ulice vaří s vámi ... už 10 let
Originální název: Ulice vaří s vámi ... už 10 let
Autor: -
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2014
Vazba: vázaná
Počet stran: 112
Nakladatelství: Fragment
Série: -
Díl v sérii: -
Goodreads: -










Už desátým rokem je Ulice nedílnou součástí podvečerů mnoha domácností. Nahlédněte společně s velkou seriálovou kuchařkou do kuchyní známých hrdinů, kteří vám prozradí recepty na svá neoblíbenější jídla. Máte chuť vyzkoušet něco z české klasiky podle Hejlových a jako dezert upéct třeba některou ze sladkých dobrot z pekařství Vilmy Nyklové? Nebo chcete konečně ochutnat některou z proslulých specialit z hospody U Henryho? Pak je tato kniha určena právě vám!

Seriál Ulice zná snad každý divák televize nova. Tato kuchařka je obohacena recepty herců, kteří v Ulici hrají hlavní role. Vilma Nyklová nás zavede do pekárny. Představí nám recepty na Loupáky s mákem, dobroty z kynutého těsta, koblihy a valentýnský dort. Všechny pochoutky vypadají opravdu lákavě a jsou doplněny krásnými fotografiemi dobrot, které pečeme.
Dále kniha obsahuje masové speciality Lumíra a jeho žen. Jsou zde recepty na Roštěná naruby, Hovězí stroganov, Kachní prsa s pomeranči, Vepřovou panenku s přelivem a Lumírům steak se sýrovou omáčkou.
Pod pokličkou u Peškových nalezneme také spoustu chutných receptů. Salát z kapra, Ryba po Uhersku, Řízky po italsku, Cibulový koláč a Knedlíky plněné zdravím. Všechny recepty vypadají chutně.
Česká klasika podle Hejlových obsahuje Vyprosťovací česnečku, Pikantní hovězí ptáčky, Rajskou vzpomínku na mládí a U Hejlů na grilu. 
Lišácké pochoutky z lesa a zahrádky obsahují Liškovou polévku, Houbařský pekáč, Voňavá kuřecí stehna, Škvarkové placky a Sněhový koláč s rybízem. S Farskými uděláme Melounový salát, Gazpacho, Námořnickou tresku, Hovězí na divoko a Bramborový salát. 
Z hospody u Henryho ochutnáme z Dýňové polévky s mazánky, Michalovu roládu, Jehněčí na víně a česneku, Kuřecí jambalaya a Krůtí steaky s ovocnou jehlou. Studentské rychlovky a pro malé uličníky Vám tato obsáhlá kuchařka poradí se spousty recepty.
Nejen ilustrace a obálka Vás přinutí si tuto kuchařku pořídit. Hlavním důvodem jsou skvělé recepty od našich známých hrdinů z Ulice. 


Kuchařku hodnotím pěti hvězdičkami z pěti. 


Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
  Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Tuto kuchařku jsem chtěla dát mámě, ale nakonec jsem jí dala jinou. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno