Vánoční tradice


Každá rodina má své Vánoční tradice. Mezi naše tradice patří stromeček, který zdobíme 24. prosince ráno. Vánoční výzdobu a úklid s mamkou provádíme během celého prosince.
Co se týče cukroví, tak se u nás nepeče. Cukroví nám zasílá babička, která je peče celé rodině.
Balení dárků je každoroční zábava, kterou provádím postupně, abych toho poté neměla moc. Moje mamka vše nechává na poslední chvíli a balí den před Štědrým dnem. 
Jmelí nám visí nad dveřmi. My doma máme většinou stříbrné nebo zlaté. Dále pak mezi naše tradice patří kapr a salát. Vím, že některé rodiny pečou řízky. Naštěstí u nás jsou všichni milovníky kaprů. Pod talířek dáváme šupinku a nějaké drobné, abychom, jak se říká, měli mnoho peněz.
Dále pak rozkrajujeme jablíčko a také by se dalo říci, že mezi naše Vánoční tradice patří pohádky, kterých není nikdy dost. :) 
Jaké jsou Vaše tradice? :) 

Komentáře

  1. My máme podobné, ještě dodržujeme, že u štědrovečerní večeře smí vstávat jen mamka jako hostitel, dokud všichni nedojí (prý se to dělá, že ten, kdo první vstane, když není dojedeno, by umřel první) a taky pouštíme zapálené svíčky po vodě :)

    OdpovědětVymazat
  2. My stromček zdobíme deň pred Vianocami a inak máme podobné zvyky doma :) Samozrejme, jablčko nesmie chýbať.

    OdpovědětVymazat
  3. Já kapra nejím, tak u nás se pečou řízky. Stromeček ozdobíme vždy den před vánoci večer. :)

    OdpovědětVymazat
  4. U nás se nějak tradice nedodržují. Jenom takové ty zaběhlé typu zdobení stromečku, koukání pohádek a pečení. Naštěstí pečeme celý prosince, takže toho potom nemáme moc :) A my třeba kapra nemíváme.. Teda někdo jo, a někdo má řízek (třeba já, nemám ráda kapra). A my si šupinu dáváme do peněženky.. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Máme to taky podobné, jen to cukroví už poslední roky zkoušíme péct sami a musím se přiznat, že dárky balím a sháním na poslední chvíli :) U nás se to peče půl na půl- kapr i řízky a samozřejmě nesmí chybět salát! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno