Recenze - Posedlost

Název: Posedlost
Originální název: Run
Autor: James Patterson
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2013
Vazba: vázaná
Počet stran: 312
Nakladatelství: Alpress
Série: Alex Cross
Díl v sérii: 19
Goodreads: 3.97






Nejprve se najde zavražděná krásná žena se surově vytrženými vlasy, pak další mrtvá, která visí z okna s brutální řeznou ránou na břiše, do třetice ještě jedno zohavené tělo. Alex Cross je při vyšetřování vražd pod mimořádným tlakem a ani si nevšimne, že někdo si vzal na mušku i jeho, někdo tak posedlý a vyšinutý, že udělá cokoliv, jen aby dosáhl vytoužené pomsty.






James Patterson patří k nejlepším spisovatelům poslední doby. Za rok napíše dvě až tři knihy, ale jak sám říká, nápadů má stále víc než může sepsat.
Napsal sérii knih s detektivem/psychologem Alexem Crossem, z nichž například dvě byly zfilmovány v hlavní roli s Morganem Freemanem.
Další řadou jsou příběhy „Woman's Murder Club“ (Ženský vyšetřovací klub). Na základě těchto románů vytvořila americká televizní stanice ABC seriál. Jedním z producentů je i James Patterson.

James Patterson velmi rád čte Gabriela Garcíu Márqueze a Jeana Geneta, ale to, co ho inspirovalo ke psaní, byl „Deník šakala“ a „The Exorcist“.

James Patterson žije se svou ženou a jejich malým synem v Palm Beach County na Floridě.





Alex Cross je velice úspěšný vyšetřovatel a patří mezi ty nejlepší. Do cesty se mu postaví muž, který mu štěstí nepřeje a všemožnými způsoby se snaží pošpinit jeho práci, později i rodinu. Pro Alexe je to nemilá situace, jelikož se po městě potulují dva vrazi, kteří mezi sebou navzájem soutěží a bylo již objeveno několik mrtvých těl. Vrazi jsou posedlí a každé tělo je zohaveno do detailu. Mladíci a dívky nejsou v bezpečí a pro Alexe Crosse nastává náročné období, jelikož vrahy není lehké odhalit.


James Patterson má na svém kontě již několik vydaných knih. Posedlost je první z několika, která se mi dostala do rukou a jsem za to velice ráda. Má spolužačka mi před více než rokem doporučovala Sběratele polibků a jakmile jsem zjistila, že je právě James Patterson jejím autorem, byla jsem velice příjemně překvapena. 

Již od první strany kniha slibuje napínavý děj u něhož nejednou bude čtenáři trnout v kostech. Kapitoly jsou krátké a kniha se čte velice rychle. Stránky rychle ubíhají a během četby si nelze uvědomit, že jsme skoro za polovinou knihy, jelikož čtivost se zde vytknout nedá. 
Každá kapitola nabízí něco nového a odhaluje střípky z Jamesova života. Některé kapitoly jsou věnovány samotnému vrahovi, jehož život se zdá být docela normální, kdyby nebyl posedlý Alexem a smrtí. 
Charaktery postav jsou odlišné a proto každý jedinec, který v knize vystupuje je něčím zajímavý. 


Kniha Posedlost nabízí napínavý a děsivý čtenářský zážitek, během kterého Vám nejednou uteče oko od papíru, abyste se podívali, zda Vás někdo nesleduje. 
Kniha je napsána tak poutavě, že téměř ihned se ocitáme v polovině knihy, přičemž zjišťujeme, že Alex stále není na stopě vrahovi, ale my čtenáři víme podrobnosti o všem a o našeho hrdinu se bojíme, jelikož známe vrahův plán. 
Posedlost ráda doporučím všem milovníkům napínavých knih, jelikož tato kniha má rozhodně co nabídnout. 

Knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti. 


Moc děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum za poskytnutí recenzního výtisku.

 Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Sice moc nechápu, jak z původního názvu dostali zrovna Posedlost, ale zní to zajímavě to jako celek vážně zajímavě. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno