Waiting on Wednesday (68)


O co jde:
Cílem je vybrat jednu knihu, kterou si chcete přečíst.

Vypravěčka
Jodi Picoultová

Vypravěčka má spoustu kladného hodnocení, krásnou obálku, zkrátka vše, co by dobrá kniha měla mít. Velice se na ni těším. Je to tlustá kniha, která v sobe nese velký a krásný příběh. :)

Anotace:
Sage pochází z rodiny s židovskými kořeny a její babička přežila holocaust. Ona sama se snaží vyrovnat s jiným traumatem – se smrtí matky. Na skupinové terapii se seznamuje s devadesátníkem Josefem Weberem. Při jednom z jejich rozhovorů ji tento muž, kterého si všichni v jeho okolí váží a mají ho rádi, požádá, aby mu pomohla spáchat sebevraždu. Tíží ho svědomí, přirozenou smrtí se mu však zemřít nedaří. Aby Sage přesvědčil, vzpomíná na své působení v SS i koncentračních táborech. Po dlouhém zvažování Sage kontaktuje úřad pro vyšetřování nacistických zločinů a podaří se jí přesvědčit babičku, aby jí i ona vyprávěla o svém mládí. Zděšeně naslouchá, co všechno zažila v polském ghettu, v Osvětimi i později na útěku. Je možné, že se s Josefem Weberem setkala a může ho usvědčit? A kdyby Sage vyhověla přání starého muže – byla by to vražda, nebo vykonání spravedlnosti na tyranovi? Kontroverzní brilantní román o vině a trestu americké bestselleristky Jodi Picoultové.

Komentáře

  1. Už ji mám doma a taky se na ni těším. To téma je mi upřímně blízké, tak uvidím, jaké to budu celkově. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypravěčka je bezvadná kniha, kterou všude jen doporučuji. Takže směje do toho, ale připrav si pevné nervy

    OdpovědětVymazat
  3. Vypravěčku jsem dostala k vánocům a už se na ni hodně těším. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vypravěčku bych si také moc ráda přečetla, ale ještě jsem si ji nesehnala a teď se momentálně snažím číst především knihy, které mám doma, takže bude asi muset nějakou chvíli počkat... Doufám, že se Ti bude líbit :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno