On my wishlist (65)

O co jde:
Cílem je ukázat každou sobotu pár knih, které bychom si přáli mít ve své knihovničce.
Mohou to být knihy nové, staré, ale i knihy, které zatím nevyšly.

Měsíční zahrady - Steven Erikson

V rozlehlé Malazské říši to vře, podrobené státy téměř vykrvácely během dlouhých let nekonečných válek, čistek a bratrovražedných bojů, a také při srážkách s pánem Měsíčního Kamene. Císařovna Laseen však dál vládne tvrdou rukou s pomocí svých obávaných asasínů.

Nyní svůj nenasytný zrak upřela na Darúdžistán, poslední ze Svobodných měst Genabakis, starobylou a ušlechtilou baštu nezávislosti, která ještě vzdoruje. Nicméně říše není jediným hráčem v této hře. Svůj první tah ze stínů učinila ještě zlověstnější síla...
Tato skvěle vymyšlená epická sága je zasazená do dokonale ztvárněného světa a uvádí do říše fantasy literatury nový zajímavý hlas. Přináší chytrou a napínavou zápletku, temnou a složitou mytologii, divokou a vrtošivou magii a houf přesvědčivě napsaných postav.

Na co Alice Zapomněla - Liane Moriarty

Když se Alice probere na zemi v posilovně, má na hlavě pořádnou bouli a myslí si, že je jí dvacet devět a čeká první dítě se svým superúžasným manželem Nickem. Jenomže pak se dozví, že se jí z paměti právě vymazalo deset let života a že je ve skutečnosti devětatřicetiletá neurotička, která nejraději tráví svůj volný čas v posilovně nebo na poradách školního výboru se ženami, jež kdysi nesnášela. Jak se to stalo, že se její život tak radikálně změnil? Proč ji její manžel nenávidí? Co tak hrozného provedla, že s ní její milovaná sestra skoro nemluví? A do toho si není schopná vůbec vzpomenout na svoje tři děti – ne, Alice se najednou vidí jinýma očima a ta nová žena, o které jí vyprávějí, se jí vůbec nezamlouvá. Najde způsob, aby se znovu stala tím člověkem, kterým bývala?

Komentáře

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Na co Alice zapomněla chci také. Měsíční zahrady jsem kupovala přítelovi, ale je už rok na začátku, nelíbí se mu, takže se na ně vrhnu asi já :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Co zapomněla Alice se mi také svou anotací líbí, ráda bych si ji přečetla :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Na co Alice zapomněla bych si také chtěla koupit. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno