On my wishlist (66)

O co jde:
Cílem je ukázat každou sobotu pár knih, které bychom si přáli mít ve své knihovničce.
Mohou to být knihy nové, staré, ale i knihy, které zatím nevyšly.

Tlukot mého srdce 

Amanda a Jenny jsou nerozlučné kamarádky. Zanedlouho jim bude čtrnáct a nejraději jezdí na kole nebo nakupují oblečení. Na konci školního roku se u nich ve třídě objeví David a Amanda se do něj bezhlavě zamiluje. Naštěstí to vypadá, že i David se o ni zajímá. Na jednom večírku se už už schyluje k jejich prvnímu polibku, jenže pak se náhle Amanda probouzí v nemocnici a neví, co se s ní stalo. Má na své tělo příliš velké srdce. Pokud se nenajde brzy vhodné srdce pro transplantaci, zemře. Amandin svět se obrací naruby a vše najednou přestává dávat smysl. Dokáže se s myšlenkou na smrt vyrovnat? A jak se k její nemoci postaví David a Jenny? Opravdu láska hory přenáší, nebo je to jen rčení, které nikdy nemělo žádný smysl?

Ohnivý ostrov
Kimberley Freeman

Tilly se naivně domnívá, že si ji Jasper vzal z lásky. Brzy pozná, že manžel je lhář a násilník. Při jedné z potyček vznikne požár a Jasper uhoří. Tilly se bojí obvinění z vraždy a raději prchá na vzdálený Ohnivý ostrov. Tam přijme místo chůvy u ředitele věznice, v níž si odpykávají trest nejtěžší zločinci. Jenže aby mohla začít nový život, musí se vyrovnat s minulostí…

Komentáře

  1. Tlukot mého srdce bych si také ráda přečetla, a o Ohnivém ostrově jsem už někde slyšela ale zatím se na něj nechystám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Obě knihy vypadají zajímavě, asi se po nich kouknu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ohnivý ostrov poznám, viacej ľudí si tú knihu chválilo :)
    Prvú nepoznám.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno