Recenze - Hrej férově

Název: Hrej férově
Originální název: The right moves
Autor: Emma Hart
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2014
Vazba: vázaná
Počet stran: 224
Nakladatelství: Galatea
Série: The game
Díl v sérii: 3
Goodreads: 4.01










Její minulost je plná utrpení. Jeho minulost zase plná bolestných zklamání. A i přesto je jediným na světě, kdo jí připomene, že je pro co žít.
Abbi Jenkinsová už ani nedoufala, že by někdy opustila zdi ústavu pro duševně choré, kde musela strávit celý poslední rok. Že se jí to povedlo, však neznamená, že by zapomněla, co všechno jí Pearce provedl. Moc dobře ví, že jedinou šancí, jak se vyrovnat s depresemi, které mí každý den ničí mysl, je balet, který je pro ni víc než jen pouhým koníčkem. Balet na prestižní umělecké škole Julliard v New Yorku je tím jediným, co jí dává touhu žít. Něco k čemu se může upnout.

Blake Smith opustil Londýn z jednoho jediného důvodu, a to i přesto, že nikdy nechtěl utíkat před bolestnou minulostí. Po příjezdu do New Yorku je plně odhodlaný, že splní slib, který dal sestře a dostane se na Julliard. Nikdy však nepředpokládal, že bude ve stejné třídě s Abbi - dívkou, jejíž oči jsou plné smutku a utrpení. Utrpení, jaké on sám dobře zná. Každá hodina, kterou spolu stráví, je sbližuje víc a vic. A Blake už nemůže dále bojovat s nutkáním ochránit ji samu před sebou. 

Čím více se dozvídají o své minulosti, tím více se musí ptát sami sebe, zda existuje ještě něco, co by je mohlo zachránit...





Během dne se obléká do pláště a říká si Super Máma, protože musí zápasit s dvouletým potomkem a dalším, který se chystá na svět. V noci však plášť super hrdinky odloží, naplní si sklenici džusu a píše knihy. 
Ráda píše o kouzelných věcech, polibcích a všem, co se hodí do jejích příběhů. Musí v nich povinně vystupovat sarkastické a vtipné postavy a stejně tak i sexy chlapi. Zrovna teď Emma pracuje na takovém množství knih, že se to snad ani nedá spočítat. Hrozně ráda je něčím zaměstnaná - teda pokud nejde o umývání nádobí. Ale zrovna během této neoblíbené činnosti přicházejí k životu její nejlepší nápady...







Abbi přestala doufat, že by mohla být šťastná. Přestala snít o tolerujícím partnerovi, který by miloval všechny její chyby. Její život má zoufalý spád. Abbi přežívá ze dne na den a musí se ujišťovat, zda skutečně žije. Dalo by se říci, že ve svém životě pouze přežívá.
Do života ji vstupuje Blake. Chlapec, který v očích skrývá tajemství. Je tajemný, ale zároveň velice milý a sympatický.
Taktéž Abbi skrývá tajemství, které chce Blake odhalit. Podaří se mu zjistit, co způsobilo černé stíny, které se skrývají v Abbiiných očích?


Hrej férově je třetím dílem série The Game z pera autorky Emma Hart. 
Série si získala své čtenáře již od prvního dílu, jelikož čtivost a silnost příběhů, které jednotlivé díly nabízejí změní člověku pohled na určité momenty a jeho život nabírá ihned lepší směr. Ačkoliv se zdá, že dějová stránka všech knih nabízí stejný zážitek, tak opak je pravdou. Hrej férově je zcela jiný než předchozí díly. Příběh je promyšlenější, citově reálnější a velice napomáhá čtenářům, kteří si procházejí těžkým obdobím.
Kniha je inspirující a její příběh je tak silný, že Vás dokáže i rozplakat.

Emma Hart vložila do psaní této knihy spoustu emocí, jelikož psaní jí pomáhalo k jiným myšlenkám během krušných chvil. Dalo by se říci, že Hrej férově zatím nejlepší díl této série. Uvidíme, zda jej nepřekoná závěrečný díl celé série, jelikož autorka dokáže velice překvapit.


Abbi i Blake mají rozdílné povahy, ale i tak se zdají být stejní. 
Každý z nich si v srdci nese bolestivý příběh, který poznamenal jejich životy. Jejich srdce naplňuje bolest. Jejich jedinou útěchou je tanec. 
Balet jim dává smysl žít. Je pro ně životním cílem, zábavou a možností odpoutat se od reality. Dostat se na baletní školu a věnovat se tomuto koníčku je jejich snem.
Ačkoliv jsou příběhy hlavních postav odlišné, tak přeci jen mají něco společného. 
Prvním cílem k budování jejich vztahu je důvěra. Podaří se Abbbi a Blakeovi najít cestu ke svým srdcím?

Hrej férově je velice čtivá kniha, která zaujme čtenáře již na prvních stránkách. Již první řádky jsou věnovány pocitům hlavní hrdinky Abbi. Tyto pocity jsou velice bolestivé, ale čtenář se do nich lehce vžije a zažívá tak bolest i štěstí, které Abbi cítí.
Přečtení si této série bych doporučovala každému čtenáři, který má rád srdceryvné příběhy, které jsou mu inspirací pro budoucí život.
Hrej férově mě nezklamalo a já věřím, že se ke knize jednou vrátím, jelikož mi velice příjemně ulpěla v srdci. 

Knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti.


Moc děkuji nakladatelství Galatea za poskytnutí recenzního výtisku.
 Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. Mňa bohužial tento diel sklamal.. nebolo to zlé, len mi to neprišlo také dobré, ako predošlé diely :/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno