Recenze - Pekáč buchet

Název: Pekáč buchet
Originální název: Pekáč buchet
Autor: Kateřina Petrusová
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2014
Vazba: vázaná
Počet stran: 152
Nakladatelství: Fragment
Série: -
Díl v sérii: -
Goodreads: 3.93










ONA
Redaktorka ženského časopisu, expertka na vaření. Miluje nové recepty, oprašuje staré po babičkách, dobrého jídla se nikdy nepřejí a je pro ni středobodem vesmíru. Sama o sobě říká, že je gastrosexuálka. Sport je pro ni nutné zlo, aby nenakynula jako její milované tvarohové buchty. Jmenuje se Klára.
ON
Adrenalinový sportovec. V létě leze po horách, v zimě po zamrzlých vodopádech. Sport je součástí jeho života a nedokáže bez něj existovat. Jeho břišní, zádové, hýžďové, no prostě všechny svaly, podle toho patřičně vypadají. Pekáč buchet může spořádat na posezení a nebude to na něm vůbec vidět. Jmenuje se Matouš.
Je vůbec možné, aby dva takto rozdílné světy fungovaly společně? Stačilo jediné včelí bodnutí a následná prudká alergická reakce, a bylo to. Náhoda je spojila dohromady, a tak na nich můžeme otestovat hned dvě lidová moudra: že láska prochází žaludkem, a že láska hory přenáší.

Další skvělé čtení od Kateřiny Petrusové, které smlsnete jako pralinku. Najdete v něm všechno, co na jejích knížkách máte rády: svérázné postavy, skvělé dialogy, nečekané zápletky. Vtip, romantiku i napětí.








Kateřina Petrusová se narodila 23. března 1982 v Pardubicích. Své první dvě povídky napsala ve čtrnácti letech. Další přišly o tři roky později, kdy se zúčastnila literárních soutěží. Hned potom šlo psaní opět k ledu, dokud nenarazila na plno stějně nadšených pisatelek. Tentokrát už toho nenechala a vyklubala se z toho její knižní prvotina s názvem Nebezpečná láska. V současné době žije v Pardubicích se svým manželem a dvěma dcerami.


Klára miluje jídlo a vše co je s ním spojené. Ráda vaří a pochutnává si na všemožných pochoutkách, které jsou její vášní. Sport pro ni není nijak důležitý, ale když potkává Matouše její život se změní. 
Co se stane, když se potkají dva naprosto odlišní lidé? Je možné, aby si mezi sebou utvořili nějaký vztah? 

Kateřina Petrusová je velice známá a oblíbená česká autorka, která si své čtenáře získala knihou Nebezpečná láska. Její styl psaní a humor zasazený do dějových linek knih je velice poutavý a čtenáře si snadno získá. 
Pekáče buchet byla velice očekávaná kniha, která své čtenáře opět nezklamala a přinesla jim dávku humoru a příjemných chvilek, které během čtení pociťovali. Mnoho receptů doplňuje tuto velice útlou knížečku a její zpracování a obálka již na první pohled zaujme oko každého čtenáře. 
Již z obálky číší humorný obsah děje a spoustu barev, které v člověku vyvolávají pocit klidu a míru. 

Kateřina Petrusová opět napsala dílo, které obsahuje mnoho humoru, vtipu, ale hlavně lásky. Jedná se o velice milé a příjemné čtení na jedno odpoledne. Kniha je oddechová a nenáročná. Vhodná do každého ročního období a je téměř určena k pobavení a odreagování se od napětí všedního dne. 
Všem milovníkům Kateřiny Petrusové knihu ráda doporučím, jelikož každé její dílo má své kouzlo a vytváří čtenáři úsměv na tváři a pocit, že opět našel knihu, ke které se jednou rád vrátí. 


Knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti. 


Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
  Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno