Recenze - Trhni si

Název: Trhni si 
Originální název: Trhni si 
Autor: Andrea Kabeláčová
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2014
Vazba: brožovaná
Počet stran: 392
Nakladatelství: Fragment 
Série: -
Díl v sérii: -
Goodreads: 3.74







Mia je sedmnáctiletá holka, která se na vlastní pěst protlouká životem. K tělu si jen tak někoho nepustí a pro drsné slovo nejde daleko. Když odejde od své nesnesitelné matky, začne žít v opuštěném domě s partičkou kluků, kteří jsou na tom podobně jako ona. Když mezi ně přijde nový spolubydlící, není z něj Mia zrovna nadšená. Hádky jsou na denním pořádku, ale postupem času se ukazuje, že na rčení "co se škádlívá, to se rádo mívá", možná něco bude.

Mia je sedmnáctiletá mladá dívka, která žije sama společně s pěti kluky. Před svou matkou utekla, jelikož jí život s ní nevyhovoval. Má neustálé problémy, je vulgární a také velice drzá. Zkrátka neposlušný teenager, který si chce užívat života a povinnosti mu nic neříkají. 

Kniha Trhni si zaujme především svou výraznou a barevnou obálkou. Pestré barvy k sobě krásně ladí a napovídají čtenáři, že se bude jednat o teenagerský román, ve kterém se vulgární slova budou vyskytovat téměř na každé stránce. 
Také může čtenáře zaskočit, že knihu napsala česká autorka. Čeští autoři jsou málo čtení a proto je velice důležité je podporovat, jelikož mezi našimi autory se naleznou i úžasní pisatelé. 

Téměř 400 stránek se četlo velice rychle a děj ubíhal svižně. Vtipné dialogy nejednou vytváří úsměv na tváři. Vulgarita je zde vyjádřena vtipnou formou, takže čtenář nemusí být pohoršen, že je na každé stránce sprosté slovo.  

Co se týče hlavní hrdinky, tak ne každému její povaha může sednout. Přeci jen teenageři často lezou všem na nervy a nedá se s nimi normálně domluvit. Vždy budou mít svou pravdu, ačkoliv se velice mýlí. Mia se často uráží pouze kvůli zbytečnostem a její chování není vždy rozumné. 

Co se týče děje, tak byl velice předvidatelný, ale velice pěkně a svižně napsaný. Ačkoliv autorka dobře nezvládla konec, tak musím uznat, že se opravdu snažila a na její první knihu to byl velice povedený výkon. 
Kniha je určena nenáročným čtenářům, kteří se rádi u knihy baví a odreagovávají. 

Knihu hodnotím třemi hvězdičkami z pěti. 


Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.
  Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

  1. U této knihy mě zaujala především "zajímavá" obálka :) Rozhodně však děkuji za přiblížení děje této knihy v podobě recenze, myslím, že si knihu někdy určitě přečtu :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno