Recenze - Lord a Lady v utajení

Název: Lord a Lady v utajení 
Originální název: Lord and Lady Spy
Autor: Shana Galen
Rok vydání: 2014
Rok vydání originálu: 2011
Vazba: vázaná
Počet stran: 256
Nakladatelství: Galatea 
Série: Lord and Lady Spy
Díl v sérii: 1
Goodreads: 3.77









Oba mají svá tajemství a oba vědí, že na tajnostech a lžích nelze znovu vzkřísit lásku…
Adrian a Sofie jsou manželé a… tajní agenti. Svou pravou identitu tají i před sebou, a tak není divu, že po letech života ve lžích a tajnostech je jejich manželství před rozpadem. Řešení manželské krize ale musí počkat – teď je totiž důležitější mise, která povede k porážce Napoleona Bonaparta.
Co ale bude, až misi splní a válka skončí?
Šokující odpověď přichází hned po jejich návratu: Tajná služba Barbican snižuje stavy, a tak je oba posílá do výslužby.
Adrian se Sofií mají jedinečnou příležitost urovnat si své vztahy… kdyby se jim ovšem nenaskytla šance vrátit se zpět do hry. Premiér totiž potřebuje vyšetřit vraždu svého nevlastního bratra.
Nastává ovšem problém… jsou tady dva špičkoví agenti, ale místo u tajné služby může získat pouze jeden z nich. A získá ho ten, kdo vyřeší případ jako první. Zvítězit ale chtějí oba. A to za každou cenu… 
Možná spolu přestanou soupeřit a možná si začnou i důvěřovat. Nebo ne?








Špionka s krycím jménem Svatoušek, jež se už čtyři hodiny krčila ve skříni, potlačila zívnutí. Aniž pootevřela dveře, bylo jí jasné, že milostné hrátky v posteli na druhé straně pokoje co nevidět neskončí. Kurtizána pobízela svého „hřebce“ k rychlejšímu tempu a její požadavky byly přerušovány hlasitým mužským řehtáním. 

Lord a Lady jsou manželé. Na první pohled není tato skutečnost viditelná, jelikož každý vede svůj život a stará se o své zájmy. Každý z nich má tajemství. Lady je špionka, ale její manžel nemá ani zdání o tom, co ve svém volném čase dělá a už vůbec by jej nenapadlo, že by Lady mohla být špionkou. Ve společnosti Lady a Lord vypadají jako obyčejný dokonalý pár, ale skutečnost je odlišná. 

Adrian nebyl žádný hlupák. Věděl, že tato bitva sice skončila, ale válka ne. Dveře se zabouchly. Adrian stál v prázdné chodbě a upřeně hleděl na kamennou zeď. Ještě není všemu konec. Tak snadno se nevzdá. Nemůže – ať už Melbourne řekl cokoli. Zbývá toho tolik udělat a dokázat. Mezitím… Povzdechl si.


Nakladatelství Galatea vydalo tuto knihu v nádherné růžové barvě. I pod přebalem je kniha růžová a je příjemná na první pohled. Vypadá vesele a vyzařuje pozitivní energii, stejně tak jak celý zbytek děje.

Autorka knihy nás zavede do roku 1815, kdy je život naprosto odlišný od toho soudobého. Již téma potencionální čtenáře zaujme, jelikož mladý pár, který před sebou skrývá neustálá tajemství, ale přesto navenek vypadá dokonale, je téma, které se často u knih nevidí. Již z anotace lze vyčíst, že se bude jednat o velice vtipnou knihu na letní odpoledne a pohladí čtenáře po duši svým stylem psaní, ale i příběhem.
Autorka píše velice vtipně a jednoduše. Celá kniha odsípá během pár hodin a po dočtení budete mít z četby příjemný pocit, jelikož jednoduchost není vždy bezvýsledná.

Když se malý stolek převrátil, Sofie Gallowayová chytila lampu, ale porcelánový talíř značky Sèvres spadl na dřevěnou podlahu a rozbil se. Norbert, malý rošťák, který stolek převrhl, se lekl a začal křičet. Jeho matka, která se cpala čajovými koláčky a vdolečky, se na Sofii zamračila. „Proboha, Sofie, jak můžeš dávat nebezpečné věci na místa, kde si hrají děti?“ řekla Cordelia. Vzala vřeštícího synka do náruče a nepřítomně ho hladila po zádech. „Norbert se mohl zranit. Nechceš koláček, drahoušku?“ Batole s buclatými tvářemi se okamžitě ztišilo a dychtivě se natáhlo po sladkém pečivu. „Kdybych věděla, že přijdete, odnesla bych je,“ pravila Sofie. Postavila lampu na krbovou římsu a zvedla stolek. Pak si posunula výš brýle a zahlédla Eddieho, druhé dítě své švagrové, jak vykukuje zpoza těžkých závěsů. Než si mohl strčit do pusinky malý střep, sevřela mu ruku. Když mu ho vzala, začal také kvílet. „Sofie!“ zapištěla Cordelia s plnými ústy. V tu chvíli by Sofie nejraději vytáhla dýku, kterou měla schovanou ve vysoké botě a zabodla ji své švagrové do hrudi.


Shana Galen prolíná minulost se současností a čtenář se dozvídá vzpomínky hlavních hrdinů, které jsou zpestřením celé knihy. Pokud si chcete odpočinout od ruchu všedního dne, tak je tou pravou volbou sáhnout po této knize. Nejen obálka a anotace vás přinutí se do knihy začíst, ale také styl psaní a dávka humoru, který kniha obsahuje. Druhý díl obsahuje povídky a já jsem opravdu zvědavá jaký bude. Celkově má série tři díly a je jen na nás, zda si budeme chtít přečíst pokračování o tajemném páru. 

„Lorde Smythe!“ křikla Sofie z horního patra. A vůbec jí nevadilo, že je to velice netaktní. „Přijď do salonu. Máme hosty.“ Téměř vycítila jeho zaváhání a živě si představila, jak se mračí. Vzápětí jeho boty klapaly na mramorových schodech. Sofie čekala, až ho spatří. Adrian k ní vzhlédl. V jeho šedých očích se zračila nelibost. „Dobré odpoledne, lady Smythová.“

Knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti. 


Moc děkuji nakladatelství Galatea za poskytnutí recenzního výtisku.
 Knihu si můžete zakoupit ZDE.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno