Recenze - Vášnivý svůdník

Název: Vášnivý svůdník 
Originální název: Sweet Filthy Boy
Autor: Christina Laurenová 
Rok vydání: 2015
Rok vydání originálu: 2014
Vazba: vázaná
Počet stran: 368
Nakladatelství: Jota
Série: Wild Seasons 
Díl v sérii: 1
Goodreads: 4.22






Po divokém víkendu ve Vegas, kde zapíjí promoci, vyděšená budoucností, která je jen únikovou variantou, udělá Mia Hollandová nejbláznivější rozhodnutí svého dosavadního života: vyrazí s Anselem Guillaumem - svým sladkým, nemravným úletem - na léto do Francie. Jen tak si trochu... zadivočit. 
Když za provokací a přetvářkou objeví první nefalšované city, dosavadní nezávazné dobrodružství se začíná rozplývat a Mia se musí rozhodnout. Patří do starého života, nebo do toho podivného nového, který se odehrává doslova a do písmene na druhém konci světa?






Christina Lauren je pseudonym dvou autorek,Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové.Na románu Božský bastard začala Christina Hobbsová pracovat v roce 2009 a pod názvem The Office zveřejnila první verzi na internetu,kde vzbudila ohromný zájem.Později ho s pomocí Lauren Billingsové přepracovaly a upravily do knižní podoby s titulem Beautiful Bastard.







Vášnivý svůdník je prvním dílem trilogie z pera autorek Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové. Autorky jsou známé díky své první sérii Božský bastard, která měla a stále má v České republice velký úspěch. 
Smysl pro humor, scény, které čtenáře pobaví a erotické zkušenosti hlavních hrdinů provádějí fanoušky po celou dobu čtení. Děj knihy ubíhá rychle a natěšenost pro druhý díl je samozřejmostí.
Ačkoliv dle recenzí byla první série autorek mnohem povedenější a lepší, tak i tato má šanci pro úspěch. Hlavní hrdinové jsou velice sympatičtí, jejich činy jsou nereálné, ale přesto uvěřitelné a život, který zažívají je sen každého teenagera.



Co se týče obálky, tak je velice povedená a krásně zpracovaná. Červená obálka přesně vystihuje děj knihy a muž, který je na ní vyobrazen je lehce ztotožňující s hlavním hrdinou. Nakladatelství Jota se opět předvedlo a díky nádherné obálce naši knihovnu činí ještě krásnější. 

Mia Hollandová je mladičká dívka, která právě odmaturovala. Spolu se svými kamarádkami se vydává na víkend plný zábavy. Ačkoliv je Mia vždy velice plachá a s muži si již nechce začínat, tento víkend se pro ni stává nezapomenutelným. Své starosti nechává odplout daleko od reálného života a poddává se alkoholu a zábavě. Zde také potkává velice sympatického a nádherného muže Ansela. Na první pohled velice tajemný a svůdný muž Miu velice přitahuje a zažívá s ním noc plnou erotických chvilek a se vším všudy se do rána dokonce zasnoubí. Její život je ze dne na den otočený vzhůru nohama a čeká ji ještě spoustu překvapení a nakonec krásně prožité prázdniny. 


Vášnivý svůdník je kniha plná humoru a příjemných rozuzlení, která nejednou čtenáři vykouzlí úsměv na tváři. Na hlavní hrdiny si lze lehce zvyknout a jejich dialogy a monology si budete pamatovat ještě dlouhou dobu. Prostředí Paříže je velice úžasné a lehce představitelné. Ačkoliv je kniha plná erotický scén, které mohou čtenáři občas lézt na nervy, tak obsah knihy je opravdu pěkný a příběh dvou mladých lidí je podivuhodný, ale přesto velice usměvavý. 
Kniha je vhodná pro milovníky červené knihovny, ale i pro ty, kteří by se chtěli odreagovat a odpočinout si od ruchu všedního dne. Zapomenout na reálný život je pro mnohé z nás potřeba. Tento příběh má rozhodně co nabídnout a neurazí snad nikoho. Každý by si měl v této knize naleznout alespoň špetku něčeho pozitivního, aby byl jeho život veselejší. 



Knihu hodnotím čtyřmi hvězdičkami z pěti. 


Moc děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum za poskytnutí recenzního výtisku.
 Knihu si můžete zakoupit ZDE.


Komentáře

  1. Na takovéhle knihy já sice nejsem, ale aspoň jednu bych zkusit chtěla. Tak proč né zrovna Vášnivého svůdníka? :D
    Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá skvěle. :) Ale nejdříve si asi zkusím přečíst sérii Božského bastarda :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý komentář moc děkuji. :)

Populární příspěvky z tohoto blogu

Recenze - Bez tebe to není léto

Recenze - Chladné ostří

Recenze - Říkej mi princezno